RIGO Verffabriek BV – Interieur Collectie Dagen

Evenementenhal Gorinchem – 21, 22 & 23 september 2025

RIGO Verffabriek BV
RIGO Verffabriek BV

RIGO Verffabriek BV

Over ons

Meesters in het maken van een fijne omgeving

RIGO Verffabriek ken je waarschijnlijk als specialist in lijnolieverf. Lijnolie is een plantaardige olie die je kunt telen. Het wordt gemaakt van de zaden van de vlasplant ook wel lijnzaad genoemd. Wij groeien dit vlas in de Haarlemmermeerpolder en na de oogst brengen we het lijnzaad naar de Zaanse Schans om dit door oliemolen De Bonte Hen te laten slaan tot lijnolie. En lijnolie is eigenlijk al van oudsher een belangrijk bestanddeel voor het maken van verf. En bij RIGO hebben we deze manier van verf maken nieuw leven ingeblazen door het technisch innoveren van het maakproces.

Naast verf op basis van lijnolie hebben we nog meer duurzame oplossingen bedacht bij RIGO Verffabriek.

Wat niet veel mensen weten is dat wij ook onze ROYL vloerolieën maken met lijnolie. De ROYL OIL 1K is zelfs een mengsel van verschillende, uitsluitend plantaardige, olieën. Deze vloerolie bewijst zich al meer dan veertig jaar als een zorgeloze vloerafwerking. Toen de olie bedacht werd ten tijden van de tweede generatie was het uitgangspunt: onverwoestbare vloerafwerking en zo natuurlijk mogelijk. Met de ROYL OIL 1K heb je dus de meest duurzame afwerking voor je houten vloer in handen. Het past in een ecologisch interieur.

Omdat tijden veranderen en onze klanten vaak minder tijd hebben (of krijgen) voor de afwerking van een vloer hebben we later de ROYL OIl 2K ontwikkeld. Door toevoeging van het tweede component droogt de olie sneller en is de vloer sneller belastbaar.
Ook voor onze parketlakken hebben we natuurlijk nagedacht over hoe we die kunnen verduurzamen. Zo lanceerden we alweer drie jaar geleden op InCoDa onze watergedragen STEP Parketlakken op basis van een biobased bindmiddel én isocyanaatvrije verharder. Hiermee zetten we een flinke stap voorwaarts in het gebruik van duurzame grondstoffen. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe type verharder prettiger is om te verwerken en bovendien een 72 uur potlife met zich meebrengt. Ook dat is duurzaam, omdat je geen restjes aangemaakte lak meer hoeft weg te gooien.

Waar we ooit begonnen in 1938 als klein familiebedrijf zijn we inmiddels onderdeel van een Europese groep, De Blanchon Group, waar ook Ciranova onderdeel van uit maakt. Een Europees bedrijf dat ook ooit op dezelfde manier begonnen is als familiebedrijf en dezelfde niche markten bedient als wij. Één van onze niches is zoals gezegd onze lijnolie verf voor huidig en toekomstig erfgoed, maar onze andere en gezamenlijke niche is het maken van water gedragen vloerlakken en vloer afwerkingsproducten voor parket.

We hebben heel bewust gekozen voor de Blanchon Group omdat onze ambities dicht bij elkaar liggen. Met name onze gezamenlijke ambities op het gebied van duurzaamheid zullen productontwikkeling in een stroomversnelling brengen. Ons laboratorium in IJmuiden werkt nauw samen met de collega’s in Frankrijk en zo ontwikkelden we samen de SKYLT Extra Topcoat met een door Blanchon geproduceerd biobased bindmiddel. Momenteel werken we aan een verf product met vulstoffen op basis van eierschalen, wat een restproduct is uit de voedingsmiddelen industrie, en minerale grondstoffen kan vervangen.
Door onze krachten te bundelen met de Blanchon Group kunnen we nog grotere stappen zetten om onze duurzaamheidsambities te verwezenlijken.

Door de focus op duurzaamheid, het in stand houden van prachtige (oude) ambachten en het produceren van milieuvriendelijke verf, lak en olie proberen we bij te dragen aan een fijne leefbare omgeving voor iedereen. We hebben als RIGO en als groep nog heel veel ambities, maar durven wel te stellen dat we als groep, samen met onze medewerkers, klanten en toeleveranciers, Meesters zijn in het maken van een fijne omgeving!

Nieuwsgierig naar onze ambities? Of naar nog meer van onze producten en wat deze dan zo duurzaam maakt. Help je ons om ons meesterschap te verbeteren of wil je ook meester worden in het maken van een fijne omgeving? Bezoek ons dan 22, 23 en 24 september 2024 op Incoda stand F124.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top